Beyond radar

Společnosti Saab a ERA uzavřely dohodu o spolupráci v oblasti radarových technologií

Společnosti Saab a ERA uzavřely dohodu o spolupráci v oblasti radarových technologií

Společnost Saab, dodavatel obranných a bezpečnostních řešení, a český výrobce sledovacích systémů ERA oznamují, že podepsali dohodu o budoucí spolupráci v oblasti výzkumu a vývoje technologií přehledových systémů a protivzdušné obrany.

Tato dohoda zahrnuje strategické partnerství mezi společnostmi Saab a ERA Pardubice v oblasti výzkumu a vývoje aktivních a pasivních přehledových systémů pro použití v rámci protivzdušné obrany, které budou mít významný exportní potenciál.

„Považujeme společnost ERA za technologicky vyspělou firmu s jedinečnou zkušeností v oblasti pasivních radarů a integrace systémů. Věříme, že naše úzká spolupráce významně zvýší schopnosti zajišťování přehledu o vzdušné situaci a protivzdušné obrany našich potenciálních zákazníků,” říká Krasimira Stoyanova, ředitelka pro střední Evropu ve společnosti Saab.

„Vnímáme společnost Saab jako silného hráče v oblasti vývoje a výroby moderních obranných technologií a od spolupráce se společností Saab si slibujeme další rozšíření našich aktivit při dodávkách komplexních radarových řešení,“ uvedl Viktor Sotona, generální ředitel ERA.

Společnost Saab dodává na světový trh špičkové produkty, služby a řešení od obranných technologií až po řešení civilní bezpečnosti. Saab disponuje aktivitami a zaměstnanci na všech kontinentech a neustále rozvíjí a zdokonaluje nové technologie takovým způsobem, aby byl vždy schopen vyhovět měnícím se představám svých zákazníků.

Společnost ERA a.s. (člen skupiny OMNIPOL a.s.) je předním dodavatelem řešení pro sledování civilního letového provozu a identifikace strojů pro potřeby armády. ERA dodala již přes sto systémů zákazníkům z řad ŘLP, letišť a vojenských sil v 57 zemích pěti kontinentů. Firma poskytuje řešení pro kontrolu vzdušného prostoru na bázi multilaterace a unikátní pasivní systém VERA-NG pro protivzdušnou obranu a ochranu hranic.